Подвійний апостиль: поняття та правила, як отримати послугу

Апостиль подвійного типу – це процес легалізації документів, що складається з двох етапів апостилювання. Метод актуальний, якщо потрібно визнати папір, отриманий в одній країні, на території іншої країни, що являється учасником Гаазької конвенції 1961 року. Перевірене бюро перекладів в Україні “Дольче Віта” пропонує свої якісні послуги кожній людині. Метою подвійного апостилю є забезпечення юридичної сили документів за кордоном, а також спрощення процедури їх легалізації.

Поняття апостиля

Апостиль представляє собою спеціальний штамп або наклейку. Це підтвердження автентичності підпису, статусу особи, штампа або печатки. Апостиль надається компетентним органом країни, де був виданий документ. Процедура легалізації спрощується, тому що можна відмовитися від традиційних процедур консульської легалізації.

Якщо казати про подвійний апостиль, він виникає у наступних випадках:

  1. Документ спочатку апостилюють в одній країні. Після цього він може потребувати додаткового підтвердження в іншій країні.
  2. Документ був виданий в одній країні. Його потрібно визнати в третій країні, яка є учасником Гаазької конвенції.

За допомогою подвійного апостиля можна підтвердити легальність різних документів. Не варто його ігнорувати, тому що важливо, щоб папери діяли на території інших країн.

Які правила подвійного апостиля існують?

Такий процес відрізняється деякими важливими правилами. Серед них:

  1. Перше апостилювання. Документ апостилюють в тій країні, де його було видано. Для цього людина звертається до компетентного органу.
  2. Переклад документа. Якщо папір буде використовуватися в країні з іншою мовою, знадобиться його переклад. Важливо засвідчити правильність у нотаріуса.
  3. Друге апостилювання. Після отримання першого апостиля документ подається для другого апостилювання в тій країні, де він буде використовуватися. Це необхідно для того, щоб підтвердити дійсність першого апостиля.
  4. Вимоги до документів. В кожній країні діють конкретні вимоги до документів, що підлягають апостилюванню. Ознайомтеся з ними ще до початку процесу.
  5. Термін дії. Апостиль не має терміну дії, проте важливо враховувати можливі зміни в законодавстві або вимогах до документів у країнах-одержувачах.

Замовляйте послуги перекладу документів та їх подвійного апостилювання в перевірених компаніях. Вам будуть надані якісні послуги, що повністю виправдають головні очікування!